Vincent van Weegen posted Mei 14, 2016

Tonijn was bij ons jaren lang alleen bekend uit blik maar door de modernere conserveringstechnieken en betere transportmogelijkheden wordt steeds vaker verse tonijn te koop aangeboden. De smaak van tonijn heeft veel weg van kalfsvlees. Deze soort is een opvallend grote soort en kan wel tot 2 meter worden. De Geelvintonijn komt in alle tropische en gematigde zeeën voor, behalve in de Middellandse zee.

Haring

 Over geen enkele vis is zoveel geschreven als over de haring. de wettelijke eisen en normen zijn al minstens zo talrijk. Haring is een ingewikkeld produkt en de verwerkingsmogelijkheden zijn ontelbaar. Denkt u maar eens aan rolmops, brado, kipper, bokking en maatjes haring. Waneer de haring op z’n vetst is (mei-juni) wordt de zgn. maatjes haring (Hollandse nieuwe) gevangen. De haring wordt gekaakt en door ze vervolgens in een pekelbad te leggen krijgt de haring z’n specifieke zilte, zacht-romige smaak.

Heek

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de Heek geen Kabeljauw achtige maar een lid van een op zichzelf staande familie.De Heek wordt ook wel Zeesnoek genoemd. Helaas wordt de Heek in Nederland meestal diepgevroren aangeboden, in de zomermaanden is er enige verse aanvoer. Met name in Spanje is de vis zeer gewaardeerd. Gewoon proberen.