Zee van Marmara

De Zee van Marmara is een binnenzee tussen Europa en Azië, die deel uitmaakt van de verbinding tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. In het noorden vormt de Bosporus de verbinding met de Zwarte Zee en in het zuidwesten de Dardanellen die met de Egeïsche Zee. De Bosporus is een prachtige plek om te vissen. Een smalle zee-engte waar zeer druk scheepvaartverkeer is. Vrachtschepen, olietankers maar ook majestueuze cruiseschepen waarop mensen genieten van een cruise in de Middellandse Zee. Het aantal cruises schijnt tegenwoordig explosief te stijgen waardoor deze grote schepen steeds vaker te bewonderen zijn.

Vincent van Weegen | Woensdag 14 Mei 2014 - 12:47 pm | | reizen
Gebruikte Tags: ,

Vissen op vakantie

Tonijn was bij ons jaren lang alleen bekend uit blik maar door de modernere conserveringstechnieken en betere transportmogelijkheden wordt steeds vaker verse tonijn te koop aangeboden. De smaak van tonijn heeft veel weg van kalfsvlees. Deze soort is een opvallend grote soort en kan wel tot 2 meter worden. De Geelvintonijn komt in alle tropische en gematigde zeeën voor, behalve in de Middellandse zee.

 Haring

Over geen enkele vis is zoveel geschreven als over de haring. de wettelijke eisen en normen zijn al minstens zo talrijk. Haring is een ingewikkeld produkt en de verwerkingsmogelijkheden zijn ontelbaar. Denkt u maar eens aan rolmops, brado, kipper, bokking en maatjes haring. Waneer de haring op z’n vetst is (mei-juni) wordt de zgn. maatjes haring (Hollandse nieuwe) gevangen. De haring wordt gekaakt en door ze vervolgens in een pekelbad te leggen krijgt de haring z’n specifieke zilte, zacht-romige smaak.

Lees meer

Vincent van Weegen | Woensdag 14 Mei 2014 - 12:46 pm | | reizen
Gebruikte Tags: , ,